ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست ؟ پیلاتس، مجموعه ای از تمریناتی است که از ترکیب کالیستنیک، یوگا و باله الهام گرفته شده اند. در حالی که، تمرکز پیلاتس بیشتر بر روی عضلات مرکزی عمیق بدن است اما، تمام گروه های عضلانی بدن را به صورت متعادل تقویت می کند. پیلاتس، باعث بهبود وضعیت بدن، انعطاف پذیری، قدرت و تعادل بدن می شود.
پیلاتس، ورزش محبوبی است که بر افزایش قدرت عضلات مرکزی، انعطاف پذیری و بهبود حالت کلی بدن تمرکز دارد. این ورزش، فواید بیشماری برای همه افراد در هر سنی و با هر سطحی از تناسب اندام دارد. با این حال مانند همه ورزش ها، پیلاتس نیز شرایط خاصی دارد. در این مقاله قصد داریم شرایطی که در آن ها انجام تمرینات پیلاتس ممنوع است را بررسی کنیم.
در صورتی که شرایط جسمانی خاص، آسیب یا مشکل دیگری دارید که انجام فعالیت های ورزشی می تواند آن ها را بدتر کند، مهم است که قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با پزشک متخصص یا یک مربی پیلاتس باتجربه مشورت کنید.فراموش نکنید که پیش از شروع هر برنامه ورزشی جدید با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر دچار آسیب جسمی و بیماری هستید یا اینکه برای مدت طولانی ورزش نکرده اید.
فواید ورزش پیلاتس برای سلامتی
مزایای پیلاتس عبارتند از:
- بهبود انعطاف پذیری بدن
- افزایش قدرت و توان عضلانی، به خصوص عضلات اصلی بدن یعنی شکم، کمر، پشت و باسن
- افزایش متعادل قدرت عضلانی در هر دو طرف بدن
- بهبود کنترل عضلات در ناحیه کمر و اندام ها
- بهبود استحکام ستون فقرات
- بهبود وضعیت بدن
- درمان یا جلوگیری از آسیب های مرتبط با عدم تعادل عضلات
- بهبود هماهنگی و تعادل فیزیکی
- احساس راحتی و آرامش در شانه ها و گردن
- درمان ایمن آسیب های مفاصل و ستون فقرات
- جلوگیری از بروز آسیب های عضلاتی و اسکلتی
- افزایش ظرفیت ریه و بهبود گردش خون با تنفس عمیق
- بهبود تمرکز
- افزایش آگاهی از وضعیت بدن
- کنترل استرس
پیلاتس برای همه مناسب است ؟
پیلاتس، برای همه افراد از مبتدی گرفته تا پیشرفته، مناسب است. شما می توانید تمرینات پیلاتس را با وزن بدن خود یا تجهیزات مختلف ورزشی شروع کنید. یک جلسه تمرین معمولی پیلاتس، شامل تمرینات کششی مختلف است. هر حرکت با توجه به تکنیک صحیح تنفس و کنترل عضلات شکم انجام می شود. برای بهره مندی بهتر از مزایای پیلاتس، بهتر است حداقل ۲ یا ۳ بار در هفته ورزش پیلاتس را انجام دهید. ممکن است بعد از ۱۰ الی ۲۰ جلسه، بهبود در وضعیت بدن را شاهد باشید.
چه افرادی نباید تمرینات پیلاتس را انجام دهند؟
در اینجا به شرایطی اشاره می کنیم که ممکن است تمرینات پیلاتس باعث بروز اختلال در یک درمان خاص می شوند یا اینکه با توجه به شرایط جسمانی، برای بدن مضر هستند. شرایط ممنوع بودن پیلاتس، به وضعیتی اشاره دارد که فرد به دلیل وضعیت سلامت جسمانی، آسیب یا عوامل دیگری که ممکن است با انجام فعالیت های بدنی بدتر شود، باید از انجام برخی تمرینات اجتناب کند یا فرم اصلاح شده آن ها را انجام دهد.
رایج ترین شرایطی که پیلاتس در آن ها ممنوع است ؟
در حالیکه، پیلاتس به طور کلی یک ورزش ایمن و موثر است، اما شرایطی وجود دارد که احتیاط لازم است. در اینجا به برخی از رایج ترین این شرایط اشاره می کنیم:
- آسیب جسمی یا درد حاد: اگر به تازگی دچار آسیب شده اید یا اینکه درد حاد و طولانی مدتی دارید، ممکن است برخی از تمرینات علائم شما را تشدید کنند. از این رو، از انجام این حرکات اجتناب کنید یا فرم اصلاح شده آن ها را انجام دهید. در این شرایط، مهم است که با یک پزشک متخصص یا مربی پیلاتس واجد شرایط مشورت کنید.
- بیماری های مزمن: در برخی از بیماری های مزمن، از جمله بیماری های قلبی، فشار خون بالا یا دیابت، ممکن است نیاز به اصلاح برخی حرکات یا اجتناب از آن ها وجود داشته باشد.
- بارداری: در حالیکه پیلاتس می تواند یک ورزش ایمن و موثر در دوران بارداری باشد اما، ممکن است نیاز به تغییر برخی از حرکات براساس تغییرات بدن شما در دوران بارداری، وجود داشته باشد. با یک مربی واجد شرایط که تجربه کار با زنان باردار را دارد، تمرین کنید.
- مشکلات مفصلی: در بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی از جمله آرتریت، ممکن است اصلاح یا تغییر برخی از حرکات لازم باشد.
- مشکلات ستون فقرات: بیماران مبتلا به مشکلات ستون فقرات مانند بیرون زدگی دیسک یا تنگی ستون فقرات، ممکن است نیاز باشد برخی از حرکات اصلاح شوند یا اینکه از انجام تمریناتی که باعث تشدید درد در آن ها می شود، اجتناب کنند.
- جراحی های اخیر: اگر اخیرا جراحی انجام داده اید، ممکن است نیاز باشد تا زمان بهبودی کامل، برخی از حرکات را به صورت اصلاح شده انجام دهید یا از انجام آن ها اجتناب کنید.
- پوکی استخوان: افراد مبتلا به پوکی استخوان، ممکن است نیاز باشد حرکاتی که خطر شکستگی استخوان در آن ها افزایش می دهند را اصلاح کرده یا اینکه از انجام آن ها اجتناب کنند.
منبع :
Home Default
بیشتر بخوانید: ورزش یوگا مناسب چه کسانی است؟ راهنمای کامل برای انتخاب