در این مقاله از سری مقالات باشگاه اسپین قصد داریم به فواید وعوارض ژیمناستیک کودکان دختر بپردازیم. ژیمناستیک ورزشی است که روی سلامت جسمی و روحی کودکان بسیار موثر است. کودکان به دلیل این که آمادگی ذهنی و انعطاف پذیری بالایی دارند، به خوبی می توانند ورزش ژیمناستیک را یاد بگیرند. ورزش ژیمناستیک کودکان بیشتر روی قدرت، سرعت، انعطاف پذیری، تعادل و هماهنگی کار می کند. با انتخاب رشته ورزشی ژیمناستیک، کودک شما می تواند به سایر ورزش ها ورود پیدا کند. چرا که ژیمناستیک در واقع به عنوان یک ورزش پایه برای ورود به سایر رشته های ورزشی می باشد.
اما در نظر داشته باشید که اگر هر رشته ورزشی به صورت اصولی انجام نشود، عوارضی از خود در بدن نشان می دهد. از مهمترین عوارض ژیمناستیک در کودکان می توان به جراحت مچ دست و استخوان اشاره کرد. اما جای نگرانی نیست مجموعه باشگاه های اسپین دارای مربی های با تجربه و دانش دیده در تمامی زمینه های ورزشی هستند. چرا که تخصص مربی و نحوه تمرین او نقش بسزایی در سلامت سیستم بدن کودک شما دارد. پس زمانی ورزش ژیمناستیک به کودک شما آسیب می رساند که مربی تخصص نداشته باشد و تمرینات به صورت اصولی انجام نشود. در ادامه با باشگاه ورزشی اسپین همراه باشید تا بیشتر با فواید و عوارض ژیمناستیک کودکان دختر آشنا شوید.
ژیمناستیک برای کودکان دختر چه فایده هایی دارد؟
به طور کلی ژیمناستیک برای کودکان دختر می تواند یک تجربه لذت بخش و مفید در طول روزشان باشد. این ورزش شامل انجام حرکات بدنی چندگانه مانند: پیچ، کشش، پرش، تعادل، تمرینات بدنسازی و انعطاف پذیری میشود. فواید این ورزش بی شمار است که از نظر جنبه های جسمی، ذهنی و اجتماعی به کودکان کمک خواهد کرد. از مهمترین فواید و عوارض ژیمناستیک کودکان دختر به شرح زیر می باشد.
سلامت استخوان ها با ورزش ژیمناستیک در کودکان
مطالعات علمی نشان داده است که ورزش ژیمناستیک در دختران می تواند استخوان های آن ها را تقویت کند و تراکم مواد معدنی را در بافت آن ها زیاد کند. کودکان دختری که در رده سنی ۶ سال تمرین فشرده ژیمناستیک انجام می دهند، ضخامت و تراکم استخوان بیشتری نسبت به نوجوانان دارند. همچنین در این تحقیقات بر روی فواید ژیمناستیک کودکان دختر نشان داده شده است که این ورزش بعد از ۲۶ هفته تمرین، تراکم مواد معدنی در استخوان کمر کودک را افزایش می دهد. بنابراین می تواند گفت که ورزش ژیمناستیک برای قوای جسمی دختران بسیار مفید است و باعث استحکام استخوان ها می شود. ناگفته نماند که تمرین ژیمناستیک باعث تقویت عضلات شده و به انعطاف پذیری، استقامت و تعادل آن ها کمک می کند.
ارتباط ژیمناستیک با قد دختر بچه ها
برخی از والدین همواره ورزش را به عنوان یک محرک برای تحریک هورمون رشد در کودکان خود یاد می کنند. اما برخی دیگر از والدین نگران این هستند که ورود کودکشان به یک ورزش علاوه بر فواید مثبت، عوارضی برای جسم کودک داشته باشد. البته این باور غلط بیشتر در مورد رشته ورزشی ژیمناستیک صدق می کند که این ورزش باعث کوتاه ماندن کودک می شود. به بیان کارشناس تربیت بدنی در اسپین، کوتاهی قد یک امری ژنتیکی است و به هیچ عنوان ارتباطی با رشته ورزشی ژیمناستیک ندارد. مگر اینکه کودکان دختر در سنین کمتر از ۹ سال حرکات حرفه ای را شروع کنند. چرا که انجام ورزش های سنگین در سنین پایین یعنی زیر ۹ سال جلوی بلند قد شدن کودکان را می گیرد. از دیگر فواید ژیمناستیک کودکان، می توان به تقویت اعتماد به نفس، کاهش استرس و افزایش تمرکز اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش حرکات ورزشی بچه گانه در خانه
عوارض ژیمناستیک بر روی دختر بچه ها و پیشگیری از آن ها
ژیمناستیک یک فعالیت ورزشی محبوب و پرطرفدار در بین دختران است که از قدیم تاکنون جایگاه خاصی در فهرست تمرینات ورزشی داشته است. اما اگر به صورت صحیح و اصولی تمرین نشود، ممکن است باعث آسیب دیدن در مهرهها، شکستگی استخوانها و کاهش توده بدنی شود. توصیه باشگاه تخصصی اسپین این است که این ورزش به صورت حرفه در دختران از سن ۱۱ سالگی انجام شود. بهترین سن شروع ژیمناستیک کودکان به منظور فقط تمرین و یادگیری، ۵ سالگی می باشد. در این سن فقط تمرینات ساده ژیمناستیکی به دختر بچه ها آموزش داده می شود.
عوارض پوستی در ورزش ژیمناستیک
حساسیت و بیماری پوستی یکی از مشکلات کمتر توجه شده در این ورزش می باشد. عدم توجه به این بیماری می تواند تأثیرات منفی بر روحیه و سلامت ورزشکاران دختر داشته باشد. تعریق شدید در هنگام تمرینات فیزیکی با لباس های نامناسب، محیط خوبی برای رشد باکتری و قارچ ها فراهم می کند و همین امر باعث بروز مشکلات پوستی می شود. اما جای نگرانی نیست چرا که لباس مناسب برای ژیمناستیک کودکان دختر با الیاف طبیعی از این مشکل جلوگیری می کند. این لباس ها به راحتی هوا را از خود عبور می دهد و تعرق بدن کودک شما را کاهش می دهد. بنابراین برای اینکه کودکان دچار عوارض پوستی در ورزش ژیمناستیک نشوند، باید از لباس های با کیفیت با الیاف طبیعی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: عوارض ژیمناستیک چیست؟ (راهکارهای برای پیشگیری از آن)
عوارض هورمون با ورزش ژیمناستیک در کودکان
انجام تمرینات ژیمناستیک به صورت پی در پی و با شدت بالا میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سیستم هورمونی بدن دختران داشته باشد. اگر این ورزش با شدت زیاد و بیش از ۴۰ ساعت در هفته انجام شود، احتمال بروز اختلالات هورمونی افزایش مییابد و میتواند باعث تأخیر در بلوغ دختران جوان و همچنین به تأخیر افتادن شروع دوران قائدگی شود.
اما چکار کنیم که دختر بچه ها دچار چنین عارضه ای نشوند؟ بهتر است کودکان به ویژه دختران نوجوان، این ورزش را تحت نظر متخصصان مجرب تمرین کنند. چرا که نظارت منظم بر سلامت هورمونی در دختران و تنظیم برنامه های تمرینی بر اساس سیستم بدنی هر شخص، می تواند از عوارض هورمونی در کودکان جلوگیری کند. یکی از ویژگی های باشگاه اسپین این است که انجام تمرینات ورزشی ژیمناستیک برای کودکان با نظارت متخصص تغذیه و کارشناس تربیت بدنی، صورت می گیرد. در ادامه مقاله ” فواید و عوارض ژیمناستیک کودکان دختر ” با ما همراه باشد.
جراحت مچ دست در ورزش ژیمناستیک
یکی از شایع ترین عوارض ژیمناستیک در کودکان، جراحت مچ دست و استخوان ها است. مچ دست، زانوها و قوزک پا به دلیل نقش مهمی که در انجام حرکات پیچیده و قدرتی ژیمناستیک دارند، بیشتر در معرض خطر آسیب دیدگی قرار می گیرند. این آسیبها نه تنها به عملکرد ورزشی آنان صدمه وارد می کند، بلکه میتواند تاثیرات طولانی مدت بر سلامت جسمی کودکان نیز بگذارد. اما این موضوع فقط در مورد باشگاه هایی که تجهیزات ورزشی نامناسب و مربی غیر حرفه ای دارند، صدق می کند.
باشگاه تخصصی اسپین برای پیشگیری از آسیبهای مچ دست و استخوانها، از تشکهای مناسب و با کیفیت در هنگام تمرینات ژیمناستیک استفاده می کند. علاوه بر این تمامی ورزشکاران دختر تحت نظارت مربیان ماهر و آگاه، حرکات خود را انجام می دهند. چرا که حرکات نادرست باعث فشار زیاد بر مفاصل و استخوان ها می شود که در نهایت آسیب می بینند.
بیشتر بخوانید: تمرینات ورزشی مناسب برای کودکان مبتلا به اسکولیوز
آسیب دیدن ستون فقرات در ورزش ژیمناستیک و راه های پیشگیری آن
آسیب به ستون فقرات و مهره یکی از نگرانیهای اصلی والدین در خصوص ورزش ژیمناستیک برای بچه ها است. در این ورزش، حرکات پیچیده و انعطافپذیری بالایی نیاز است. همین موضوع باعث می شود که فشار زیادی بر ناحیه کمر و ستون فقرات وارد شود. این فشار میتواند منجر به مشکلات جدی مانند سندروم فارست، اسپوندیلولیز و آسیبهای دیسک بین مهرهای شود. این آسیبها نه تنها باعث درد و ناراحتی میشوند بلکه ممکن است به طولانی مدت عملکرد ورزشی و کیفیت زندگی ورزشکار را تحت تأثیر قرار دهند.
اما جای نگرانی نیست چرا که زمانی این اتفاق می افتد که اطلاعی از راه های پیشگیری از این آسیب را نداشته باشیم. بهترین راه برای کاهش خطرات و آسیبهای مرتبط با ستون فقرات، استفاده از تجهیزات ژیمناستیک با کیفیت بالا است. همچنین استفاده از میلهها و بارفیکسهای استاندارد و متناسب با نیازهای بدن ورزشکار نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. خوشبختانه مجموعه ورزشی اسپین دارای تجهیزات به روز دنیا در زمینه ژیمناستیک می باشد. پس با خیالی آسوده می توانید کودکان خود را به این مجموعه بسپارید.
درصورت تماس اعلام کنید از طرف سایت اسپین تماس گرفته اید
جدول جمع بندی مطالب فوق
فواید ژیمناستیک کودکان دختر | عوارض ژیمناستیک کودکان دختر | راههای پیشگیری از عوارض |
---|---|---|
تقویت استخوانها و افزایش تراکم مواد معدنی | جراحت مچ دست، زانو و استخوانها | استفاده از تشکها و تجهیزات مناسب |
افزایش انعطافپذیری، تعادل، استقامت و قدرت | آسیب به ستون فقرات و مهرهها | استفاده از تجهیزات باکیفیت و میلههای استاندارد |
تقویت عضلات و بهبود سلامت جسمی | اختلالات هورمونی و تأخیر در بلوغ | نظارت منظم مربیان متخصص |
تحریک هورمون رشد (بدون تأثیر منفی بر قد) | بروز مشکلات پوستی به دلیل تعریق | استفاده از لباسهای با الیاف طبیعی |
تقویت اعتماد به نفس، کاهش استرس و افزایش تمرکز | کاهش توده بدنی در صورت تمرینات سنگین | شروع تمرینات سنگین بعد از ۹ سالگی |
بهبود ارتباطات اجتماعی و سلامت ذهنی | – | – |