باشگاههای زنجیره ای ژیمناستیک و باله اسپین

ورزش یوگا برای تنگی کانال نخاعی

ورزش یوگا برای تنگی کانال نخاعی: تمرینات موثر برای کاهش درد و بهبود حرکت

در این مقاله مطالعه می‌کنید

نخاع یکی از حساس ترین و آسیب پذیر ترین قسمت های بدن است و کمترین مشکلی در این ناحیه ممکن است عوارضی جدی و طولانی مدتی را برای افراد ایجاد نماید. یکی از مشکلات و اختلالات شایع در این ناحیه تنگی کانال نخاع است که در پی افزایش ضخامت فاست های کمری ایجاد می شود. تنگی کانال نخاع باعث باریک شدن مسیر عبور اعصاب از نخاع می شود که موجب بروز دردهایی آزار دهنده و محدود کننده در این ناحیه خواهد شد. روش های درمانی مختلفی از جمله جراحی، دارودرمانی، فیزیوتراپی و ورزش برای درمان این عارضه وجود دارد.
بسیاری از افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند اصلا حاضر نیستند خود را به تیغ جراحی بسپارند پس به دنبال سایر روش های درمانی که ریسک کمتری دارد می روند. تنگی کانال نخاع در مراحل ابتدایی به راحتی با فیزیوتراپی و انجام حرکات ورزشی مناسب قابل درمان است. یوگا یکی از بهترین درمان ها برای بهبود وضعیت تنگی کانال نخاعی است. توجه داشته باشید که با نخاع بخشی بسیار حساس می باشد و کمترین فشار در این ناحیه می تواند دردسرساز شود.
اگر می خواهید برای تقویت عضلات ناحیه پشت و کمر و همچنین کنترل وضعیت تنگی کانال نخاع به سراغ یوگا بروید پس مطالعه این مطلب خالی از لطف نخواهد بود. اسپین در این مقاله شما را با فواید یوگا برای تنگی کانال نخاعی آشنا می کند.

 

اهمیت و اثرگذاری یوگا برای تنگی کانال نخاعی

تمرینات ورزشی و یوگا با تاثیر گذاری در وضعیت جسمانی و روانی بر بهبود مشکلات جسمی کمک می کنند. در ادامه مهم ترین مکانیزم ها و دلایل تاثیر این حرکات بر بهبود وضعیت جسمی را بیان می کنیم.
یوگا با افزایش اکسیژن و بهبود گردش خون به تخلیه متابولیت های سمی کمک می کند.
آساناهای یوگا با تقویت عضلات و مفاصل پشت و کمر بر وارد آمدن فشار بیش از حد به نخاع جلوگیری می کنند.
در قسمت پشت و کمر عضلات و مفاصلی وجود دارند که وظیفه چرخش و کشش بدن در بالاتنه را بر عهده دارند. گرفتگی و سفت شدن این عضلات می توانند باعث تشدید علائم تنگی کانال نخاع شود. یوگا با ایجاد انعطاف در این ناحیه تاثیرات مثبتی در کاهش علائم تنگی کانال دارد.
افزایش وزن و از دست دادن تناسب اندام می تواند زمینه ساز فشار و اسیب بیشتری به نخاع باشد. حرکات و تکنیک های یوگا با ایجاد تناسب اندام و کالری سوزی از فشار بیش از حد بر این ناحیه جلوگیری می کند.
مجموعه باشگاههای اسپین دارای انواع دوره های مبتدی تا تخصصی ورزشی برای گروه های سنی مختلف میباشد.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره های آنلاین و حضوری با شماره های شعب باشگاههای اسپین که در وب سایت مجموعه درج شده است تماس حاصل نمایید.

اهمیت و اثرگذاری یوگا برای تنگی کانال نخاعی
اهمیت و اثرگذاری یوگا برای تنگی کانال نخاعی

بیشتر بخوانید: حرکات یوگا برای درمان وسواس فکری راهنمای جامع

نکات مهم در رابطه با یوگا برای تنگی کانال نخاع

یوگا یکی از روش های درمانی متعادل برای بهبود وضعیت تنگی کانال نخاع است. با توجه به حساسیت و اهمیت نخاع حتما این نکاتی که برایتان آورده ایم را رعایت کرده و به خاطر بسپارید.

  1. اولین نکته در درمان های غیر دارویی استمرار و تداوم است. درصورتی می توانید یک ورزش را به عنوان روشی درمانی و کنترل گر به حساب آورید که در انجام آن تداوم وجود داشته باشد. مثلا روزانه باید ۱ ساعت را به انجام حرکات توصیه شده بپردازید و هیچ مانع یا بهانه ای برای انجام غیر مستمر پذیرفته نیست. حتما حرکاتی را انتخاب و انجام نمایید که برایتان جذاب و لذتبخش باشد.
    اینگونه دیگر خودتان اجازه نخواهید داد که بهانه ها مانع از انجام حرکات ورزشی شوند.
  2. به هیچ وجه به صورت خودآموز و شخصی یوگا را برای درمان تنگی کانال نخاع انجام ندهید زیرا شما آگاهی کافی در زمینه یوگا و درمان اختلال تنگی نخاع را ندارید و کوچکترین فشار یا اشتباهی می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
  3. حتما قبل از شروع تمرینات یوگا مربی خود را در جریان توصیه هایی که پزشک نموده است قرار دهید. اینگونه مربی برای انتخاب تمرین های مناسب آگاهانه تر عمل خواهد کرد.
  4. در صورتی که حین انجام تمرین های یوگا احساس فشار و یا درد در ناحیه کمر و نخاع داشتید مربی خود را در جریان بگذارید و از ادامه حرکت خودداری کنید.
نکات مهم در رابطه با یوگا برای تنگی کانال نخاع
نکات مهم در رابطه با یوگا برای تنگی کانال نخاع

بیشتر بخوانید: حرکات یوگا برای چاکرای ریشه تعادل و انرژی بیشتر

 

بهترین تمرین های یوگا برای درمان تنگی کانال نخاع

حرکت های مختلفی در یوگا وجود دارد که به تقویت عضلات پشت و کمر و بهبود وضعیت تنگی کانال نخاع کمک می نماید. در ادامه بهترین حرکات وتمرین های یوگا که تاثیر فوق العاده ای بر تنگی کانال نخاع دارند را معرفی می کنیم.

وضعیت گربه گاو

برای انجام این حرکت با ژست گربه روی زمین قرار بگیرید. کف دست و زانو ها باید مانند تکیه گاه عمل کنند. حالا به آرامی ستون فقرات را به سمت بالا بکشید و باسن را به سمت داخل هدایت کنید. این وضعیت را برای مدت زمان ۱۰ ثانیه حفظ کنید و به آرامی به وضعیت اولیه خود بازگردید.

خم به جلو

این وضعیت به تقویت همسترینگ و عضلات پشت کمک می کند. حرکت خم به جلو به دلیل ایجاد کشش در ناحیه پشت در توانبخشی کانال نخاعی و بهبود وضعیت آن موثر خواهد بود. برای شروع در مقابل یک صندلی بایستید. یک پا را بر روی صندلی و یا بلندی قرار دهید. به آرامی به سمت جلو خم شوید و با ایجاد کشش سعی کنید پاها را بگیرید. برای ۵ ثانیه در این وضعیت بمانید و به آرامی در وضعیت اولیه قرار بگیرید و حرکت را برای پای مخالف نیز تکرار نمایید. توجه نمایید که اگر در حفظ تعادل خود دچار مشکل هستید اصلا این حرکت را نباید انجام دهید.

خم به جلو
خم به جلو

بیشتر بخوانید: حرکات یوگا برای درمان زانو درد

حرکت خم به پشت

حرکت خم به پشت درگیری زیادی را در ناحیه کمر و نخاع ایجاد می نماید و موجب تقویت عضلات این ناحیه و افزایش گردش خون خواهد شد. در حین انجام حرکت خم به پشت اصلا فشار زیادی را به خود نیاورید و تا جایی که توان بدنی و نیروی جسما نی شما اجازه می دهد پیش بروید. روی شکم دراز بکشید و دست ها را کنار شانه قرار دهید. به آرامی و با کمک کف دست بالاتنه را به سمت بالا بکشید. سعی کنید تا قسمت ناف از زمین جدا شود. برای مدت زمان ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و با بازدم به وضعیت اولیه بازگردید. در طول روز می توانید تا ۵ بار این حرکت را برای تقویت ناحیه کمر و نخاع انجام دهید.

منبع Yoga exercise for spinal stenosis

جدید ترین مقالات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *