باشگاههای زنجیره ای ژیمناستیک و باله اسپین

درمان قطعی درد سیاتیک با حرکات یوگا

درمان قطعی درد سیاتیک با حرکات یوگا: راهنمای جامع

در این مقاله مطالعه می‌کنید

عصب سیاتیک از پشت کمر آغاز و تا پاها امتداد پیدا کرده است. درد سیاتیک یک مشکل آزار دهنده و ناگهانی است که عوامل متعددی در بروز آن می توانند نقش داشته باشند.
در برخی افراد درد سیاتیک جنبه عصبی و روانی دارد. مثلا وقتی دچار شوک یا استرس شوند درد شدیدی در ناحیه عصب سیاتیک بروز می کند. عواملی مانند حرکت ناگهانی، بلند کردن اجسام سنگین و ضربه می توانند عصب سیاتیک را تحریک و موجب فشار در این ناحیه شوند. اگر سیاتیک تحت فشار و یا موقعیت غیر معمول باشد با علائمی مانند سوزن سوزن شده و یا درد تیز و ناگهانی آلارم هشدار نشان می دهد.

این درد بسیار رایج است به طوری که بسیاری اصلا به دنبال راه درمان نمی روند. درد سیاتیک معمولا فقط در یک سمت بروز می کند و از قسمت انتهایی کمر آغاز بعد از درگیری ران به سمت ساق کشیده می شود.

درمان های گوناگونی برای درد سیاتیک وجود دارد. برخی مصرف داروهای شیمیایی و برخی روش هایی چون آب درمانی را در پیش می گیرند. اما با توجه به اینکه در بسیاری افراد سیاتیک جنبه روانی و عصبی دارد یوگا می تواند یک درمان فوق العاده و مدرن برای رهایی از این درد دیرینه و آزار دهنده باشد. اگر شما نیز علاقه دارید تا اطلاعات بیشتری را در رابطه با درمان سیاتیک با یوگا کسب کنید تا پایان این مقاله از اسپین ما را همراهی نمایید.

 

بهترین حرکات یوگا برای درمان سیاتیک

برخی تمرینات و تکنیک های یوگا که با نام آسانا شناخته می شوند تاثیرات شگفت انگیز و فوق العاده ای در درمان و بهبود درد سیاتیک دارند. درصورتی که این آساناها به طور مستمر و منظم انجام شود باعث رهایی از درد سیاتیک خواهد شد.

در ادامه بهترین حرکات یوگا برای سیاتیک را به شما معرفی می نماییم.

بهترین حرکات یوگا برای درمان سیاتیک
بهترین حرکات یوگا برای درمان سیاتیک

یشتر بخوانید: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال 

وضعیت سگ سر پایین

این حرکت باعث درگیری اکثر مفاصل و ماهیچه های بدن شده و موجب تقویت آنها نیز می شود. در این حرکت بدن به صورت وارونه می باشد که موجب تحریک سیستم عصبی و ایجاد نشاط و شادابی در بدن و همچنین تقویت فعالیت مغز می شود. در حین انجام حرکت سگ سر پایین دست ها، بازوها و مچ دست وزن بدن را تحمل می کنند و برای افرادی که ضعف ماهیچه ای دارند می تواند مفید باشد.
این حرکت تمرین بسیار خوبی برای رفع خستگی می باشد. برای شروع به حالت پلانک قرار بگیرید. باسن و پاها را به آرامی به سمت عقب هدایت کنید و کمی باسن را به بالا بکشید. کف دست ها باید روی زمین قرار گیرند و مانند یک تکیه گاه وزن نیمی از بدن را تحمل کنند. وضعیت سر در این حرکت باید در راستای دست و کمی متمتیل به سمت سینه باشد. سعی کنید با ایجاد کشش عضلات مختلف بدن را تحریک و درگیر نمایید. شما می توانید برای درمان درد سیاتیک روزانه چند بار این حرکت را انجام دهید.

حرکت نیمه ماه

انجام این حرکت می تواند به ایجاد تعادل و حفظ استواری بدن کمک بسزایی بکند. افرادی که این حرکت را برای درمان درد سیاتیک انجام می دهند حتما از یک وسیله به عنوان تکیه گاه استفاده کنند.
برای شروع کنار یک تکیه گاه بایستید. پای راست را جلو برده و کمی خم نمایید تا وزن بدن را به راحتی تحمل کند.

حال به آرامی دست راست را به زمین برسانید و از کف دست به عنوان تکیه گاه استفاده کنید. توجه کنید که تمام حرکات را در نهایت آرامش و دقت انجام دهید. در مرحله بعد پای چپ و دست چپ را به سمت بالا بکشید و به مدت یک دقیقه این وضعیت را حفظ نمایید.

سعی کنید حین انجام این حرکت کشش بیشتری را در بدن ایجاد نمایید. بعد از یک دقیقه به آرامی به وضعیت اولیه خود بازگردید و این حرکت را برای سمت دیگر بدن نیز اجرا کنید.

حرکت نیمه ماه
حرکت نیمه ماه

بیشتر بخوانید: آیا ورزش در زمان قاعدگی ضرر دارد؟

وضعیت کششی کودک

این حرکت یکی از فوق العاده ترین وضعیت های یوگا برای درمان سیاتیک است که باعث درگیری و تحریک مفاصل لگن و ستون فقرات و ماهیچه های ران و باسن می شود. انجام این حرکت کششی کودک در ابتدای روز می تواند نشاط و شادابی را برای شما به ارمغان بیاورد.

این حرکت می تواند سبب تقویت ماهیچه های سرینی بزرگ، ماهیچه ستون فقرات و همسترینگ شود. همچنین از فواید دیگر این حرکت می توان به آرامش فکر و تخلیه مذاکرات ذهنی اشاره نمود.
برای شروع به حالت پلانک قرار بگیریدو به آرامی کف دست ها را به زمین نزدیک کنید. بدن باید به شکل عدد هشت قرار بگیرد.

حال دست ها را به جلو هدایت کنید و روی زانو بنشینید طوری که باسن روی پاشنه باشد. دستها را تا جایی که قدرت بدنی شما اجازه می دهد به جلو بکشید.

سر را کمی به پایین ببرید تا پیشانی با زمین برخورد داشته باشد. برای تخلیه انرژی های منفی و آرامش بیشتر سعی کنید چند دقیقه در این وضعیت بمانید. انجام تکنیک های تنفسی می تواند به اثر بخشی بهتر این حرکات کمک نماید.

حرکت ملخ

تمامی حرکت ها و وضعیت هایی که باعث خم شدن و کشش در ناحیه کمر می شود می تواند درد سیاتیک را کاهش دهد.
برای انجام حرکت ملخ باید بر روی شکم دراز بکشید. بدن را در حالت کشیده قرار دهید. انگشتان پا را به یکدیگر نزدیک کنید تا به راحتی حین انجام کار تعادلتان حفظ شود. در این مرحله باید سر و سینه را به بالا ببرید. تا جایی که می توانید سر را بالا نگه دارید. حال وقت کشش درناحیه پا است. پاها را با حفظ وضعیت قبلی بالا ببرید. سعی کنید برای تحمل این وضعیت برای مدت زمان بیشتر تکنیک های تنفسی را نیز انجام دهید. حرکت ملخ تاثیر خوبی در درمان سیاتیک و تقویت عضلات دارد.

حرکت ملخ
حرکت ملخ

بیشتر بخوانید: فواید ورزش یوگا برای زانو درد و آرتروز 

علاوه بر این حرکاتی که برای شما معرفی نمودیم وضعیت های دیگری نیز هستند که باعث درمان درد سیاتیک می شوند. از جمله این حرکات می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • چرخش ستون فقرات نشسته
  • حرکت پل
  • حرکت سوراخ سوزن
  • حرکت رساندن زانوها به سینه
  • حرکت کبرا
  • دراز کردن پاها روی دیوار
  • حرکت کبوتر خوابیده
  • حرکت گربه – گاو
  • حرکت نشستن صحیح

منبع Definitive treatment of sciatica pain with yoga movements

جدید ترین مقالات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *